Szabadságvesztés megkezdésével, és előállítással kapcsolatos íratok

7.07.2011











*************************

Holló Vilmos Ferenc
Szül. 1944. jan. 19.
Anyja neve: Mikó Klára Aranka

8.B.144/2009

Jászberényi Városi Bírósághoz

Fellebbezés

Fellebbezéssel élek a Jászberényi Városi Bíróság 8.B.144/2009/33. számú - a 8.B.144/2009/28. sz. végzés ellen benyújtott fellebbezést, elkésett fellebbezésnek minősítő – fellebbezést elutasító végzése ellen.

A végzés indokolása szerint a fellebbezés 2-3. napot késhetett, de ha csak a munkanapokat számoljuk, akkor valószínűleg még a 8. napos határidő nem lett elmulasztva. Talán, ha a fellebbezésem hangneme nem vág elevenbe, Ujszászi bírónő biztosan elnézőbb lett volna az elkésett napok tekintetében.

Késedelem indokolás:

A 8.B.144/2009/28. sz. végzés ellen benyújtott fellebbezés rendelkezésre álló 8. napos határidejének elmulasztását, az egészségi állapotomban beállt hirtelen romlás, visszaesés idézte elő. A 2010. 09. 13. napján a Szent László Kórházban készült labor eredmények már visszaesést mutattak, a hét közepére már lázas napok váltották egymást. A 2010. szeptember 16. és 2010. október 06. közti időszakban a háziorvos, két különböző antibiotikum terápiát alkalmazott, eredménytelenül. 2010. október 6. napján beutalóval szállítottak a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba, az ott készült labor eredmények szükségessé tették, a 2010. október 13. és 2010. október 29. közötti kórházi kezeltetésemet, a szolnoki Hetényi Géza Kórház hematológiai osztályán.

2010. október 14. napjától folyamatosan, heti két alkalommal 4.órás vesepótló kezelésre, dialízisre kell járnom, valószínűleg az életem végéig. Mind e mellett az alapbetegség re-lapszusa miatt, még kemoterápiás kezelésben is részesülők. A már két alkalommal elhalasztott idegsebészeti gerincoperációt valószínűleg el sem lehet végezni, ami az érintett ágyéki csigolya összeroppanása esetén alsó végtagi bénulást eredményezhet.

Remélhetőleg elegendő orvosi bizonyítékot, és szakirodalmi információt csatoltam a fellebbezési beadványomhoz, a „megkérdőjelezhető szavahihetőségem” igazolására.

Továbbra is fellebbezéssel élek a Jászberényi Városi Bíróság 8.B.144/2009/28.sz., illetve 8.B.144/2009/33. sz. végzése ellen a fent leírt indokok alapján. Az egészségi állapotom az előző „büntetés letöltését elhalasztó„ kérelem óta olyan mértékben rosszabbodott, hogy ez börtön vagy akár börtönkórházi körülmények között hosszabb távon túlélhető lenne. Az alapbetegség szövődményeként, krónikus veseelégedetlenség is társult a betegségem tárházához.


Ezen fellebbezésem arra irányul, hogy további „büntetés megkezdési halasztást”, vagy a büntetés letöltésének „végleges felfüggesztését kérvényezzem”. A mellkasomból, egy a művese kezeléshez szükséges katéter lóg ki – a mellékelt fényképeken jól látni – talán így akartok börtönbe vetni??

Remélem, hogy a hamis vádak alapján hozott korábbi igazságtalan határozatokat, végzéseket ezentúl igazságosak, jók fognak követni.




_____________________
Holló Vilmos


Jászladány, 2010. nov. 18.

*************************

Név: Holló Vilmos Ferenc Anyja neve: Mikó Klára Aranka
Ügy sz. 1.Bf.143/2010. Született: 1944. jan. 19.
Szv. 945/2010/5 szám


Kérelem a szabadságvesztés megkezdésének felfüggesztésére


Dr. Vigh Zsolt bv. bíró figyelmébe.

Kérelemmel fordulok a JNSZM Bírósághoz, hogy a 945/2010/5. számú értesítőben megjelölt 2010. évi 11. hó 30. napi szabadságvesztés megkezdésének időpontját, az egészségi állapotomban történt súlyos visszaesés - az alapbetegség relapszusa és a 2. hónapja diagnosztizált krónikus veseelégtelenség – miatt szükségessé vált kemoterápiás kezelések, és a heti két alkalommal rendszeresen elvégzendő vesepótló dialízis élvégzése érdekében „felfüggeszteni szíveskedjék”.

A 945/2010/5. számú értesítőben megjelölt határidőnek a súlyosan megromlott egészségi állapotom, és a folyamatban levő kórházi kezelések miatt eleget tenni, nem tudok. A betegségem „gyógyíthatatlan”, az alkalmazott terápiák egyedül az esetleges túlélés időtartalmát, és annak elviselhetőségét szolgálják. A vesepótló kezelés nélkül pedig, a túlélés esélye „zéró”.

Az említetek egyedül a napi túlélést szolgálják, az alapbetegséggel járó szövődmények – vérszegénység, immunrendszeri gyengeség, csontkárosodás stb. - előre nem látható életet veszélyeztető, megrövidítő problémák forrásai. Még az itthoni megszokott, saját kontroll alatt álló elszigetelt környezetben, a legjobb minőségű védőmaszkok viselése ellenére is, gyakori a felső-légúti fertőzésekkel küszködök.

Mivel alkotmányos jogom az egészségügyi ellátásom módjának, feltételeinek és helyének megválasztása, tiltakozom annak lehetősége ellen, hogy engem a Büntetés-végrehajtás intézményében kezelgessenek, ahol még az emberi méltósághoz való jogot, körülményeket sem tudják biztosítani, - 9. és fél hónapos tapasztalatból tudom! - nemhogy a betegségem által amúgy is korlátozott életminőséget, és a lehető leghosszabb időbeni túlélés esélyeit.

Remélem, hogy nem fognak kényszerintézkedést foganatosítani a rabosításomra, ami a körülményeket figyelembe véve, szerintem még egy diktatórikus államban is embertelennek minősülne.

_____________________________
Holló Vilmos

Jászladány, 2010. november 29.

*************************






*************************

Név: Holló Vilmos Ferenc Anyja neve: Mikó Klára Aranka
Ügy sz. 1.Bf.143/2010. Született: 1944. jan. 19.
Szv. 945/2010/12. szám


Fellebbezés a JNSZ Megyei Bíróság 945/2010/12sz. végzése ellen.

A 945/2010/12. számú végzés „indokolás” részében említett 2011. 02. 15. napra szóló büntetés megkezdési időpontot, mint azt a csatolt kórházi dokumentumok igazolják, művese kezelés (dialízis) és az idegsebészetére szóló beutaló miatt sem tudtam volna betartani.

A JNSZ Megyei Bíróság által „2011. február hó 21. napján elrendelt rendőri elővezetés” csak a bírósági elrendelés dátumát definiálja, nem azt a dátumot amikor a rendőrség az elővezetésemet megkísérelte.

Lehetséges, hogy a rendőrség által elővezetést megkísérlő napon kórházi kezelésen voltam, ugyanis állandó jelleggel heti két alkalommal művese kezelésre, másik napokon pedig különböző vizsgálatokon vehetek rész. A csatolt dokumentumokból látható az is, hogy 2011 márciusában egy hétig vírusos fertőzés okán bennfekvő beteg voltam a szolnoki Hetényi Géza Kórházban.

Mivel az aktuális rendőri elővezetés dátuma nem definiált, az elővezetési költség megtérítését megfellebbezem, nem térítem meg.

Ismételten felhívnám a bíróság figyelmét az egészségi állapotomra, hogy ne ismételgessem magamat csatolva küldöm 2010. 11. 29. napján Vigh Zsolt bírónak küldött beadványom és a 2010. 08. 24. napi dátumozású iü. orvosszakértői vélemény egy másolatát. A beadványhoz ugyancsak csatoltam a „Dializált betegek diétája” egy példányát, ez talán fogalmat ad arról, hogy csak az étkeztetésem milyen problémával járna. A speciális diétán túl mindehhez még hozzájön az állandósult vese, és hematológiai kezelésekre történő szállítások. Nagy a valószínűsége annak, hogy Debrecenbe sugárkezelésre kell majd járnom a gerincen talált rosszindulatú daganat miatt.

Véleményem szerint már eddig is hálás lehet a BV., hogy nem vonultam be megkezdeni a „hamis vádak alapján, korrupt bírók által rám kimért büntetés letöltését”! Fogalmuk sincs arról, hogy milyen egy gyógyíthatatlan rákos betegségben szenvedő ellátása. Mivel a betegségem progresszív, idővel állapotom romlani fog, a rosszabbodás mértéke pedig előre nem megállapítható. Engem a kezelésekre mentő vagy betegszállító szállít, szóval ha be akarnak gyűjteni mentővel vagy betegszállítóval jöjjenek értem, kerekesszék használata szükséges!


________________________________ Jászladány, 2011. április 21.
Holló Vilmos

*************************

Név: Holló Vilmos Ferenc Anyja neve: Mikó Klára Aranka
Ügy sz. 1.Bf.143/2010. Született: 1944. jan. 19.
Szv. 945/2010/12. szám

Fellebbezés a JNSZ Megyei Bíróság 945/2010/12sz. végzése ellen.

A fellebbezési beadványhoz csatolom ezt a fényképet amelyen látható az a mellkasomba beépített „katéter”, ami a művese kezeléshez szükséges. Ez a katéter még otthoni viszonyok között is, megnehezíti a tisztálkodást és a szükséges higiéniai feltételek fenntartását.

A 2010. augusztus 24. dátumozású, OSZ: 5459/2010 számú iü. szakértői véleményben Dr. Vörös Ferenc iü. orvosszakértő hivatalos kórházi dokumentumok alapján megállapította, hogy „Nevezettnél véleményezhető állapotrosszabbodás miatt állapota olyképpen véleményezhető, hogy börtön körülmények között kezelése nem megoldott.”

Az ellenem hamis vádak alapján lefolytatott eljárásban résztvevő bírók aljas indíttatásból, létjoguszultságot adtak olyan miden tudományos alapot nélkülöző szakértői vizsgálatnak, mint a pszichológia. Bűnösségem megállapítása minden konkrét bizonyíték nélkül, sámán pszichológus szakértők véleménye és az „ál-sértettek”, és azok törvényes képviselői kihegyezett „szavahihetősége” alapján lett megállapítva.

Az orvosszakértői vélemény tudományosan bizonyítható, kórházi diagnosztikai dokumentumok alapján készült. Itt az idő, hogy az áltudományok és hamis tanúvallomások helyett, most a valós tudománynak, szakértelemnek adjanak hitelt és annak alapján döntsenek!



_______________________________ Jászladány, 2011. április 21.
Holló Vilmos

*************************




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése