Beadványok a szabadságvesztés megkezdésének felfüggesztésére

7.07.2011



*************************

Holló Vilmos Ferenc
Szül. 1944. jan. 19.
Anyja neve: Mikó Klára Aranka

8.B.144/2009


Jászberényi Városi Bírósághoz

Fellebbezés

Fellebbezéssel élek a Jászberényi Városi Bíróság 8.B.144/2009/28. számú végzésében, a hamis vádak alapján, korrupt bírók által rám kiszabott börtönbüntetés megkezdésére 2010. nov. 28. napjáig engedélyezett halasztási határidő ellen.

Nem elég az, hogy megyei és városi bírók „bűnbakot” csináltak belőlem, most még azért is harcolnom kell, hogy - egy progresszív, gyógyíthatatlan, rákos, sok fájdalommal és életminőség romlással járó betegséggel való küzdelem mellett, - az életem még hátramaradt részét az emberi méltóságom megőrzésével élhessem le.

Az ellátásom nem csak annyiból áll, hogy kiszállítanak kezelésre és kontrollra. A fertőzések jelentik a legnagyobb problémát. A jászladányi otthonomban már több mint tíz éve élek, ami azt jelenti, hogy az immunrendszerem valamilyen mértékben alkalmazkodott ehhez a környezethez. Persze a kintről bejövő levegőt még nem tudom sterilizálni, így felső légúti fertőzésekkel gyakran küszködők. Jelenleg is, már egy hónapja a háziorvos kezelése alatt állok, két antibiotikumos kezelést kaptam, de még mindig nem lábaltam ki a fertőzésekből.

A 2010. augusztus 26. napi kórházi felvételre a fertőzés miatt nem került sor, az újrajegyzési dátum 2010. október 12. A 2010. szeptember 13. napi kontroll labor eredményei is romlást mutatnak, magas a vérsüllyedés (114), csökkent a vörösvértest és a hemoglobin értéke, baktériumot mutattak ki a vizeletben stb. Ha a fertőzés nem szűnik meg, vagy a vérkép tovább romlik, még az október 12. napi kórházi előjegyzés is kétségessé válhat. Az operációtól ha félek is, lehetséges megoldást remélek a csont és derékfájdalom, a lábzsibbadás és a napi akár több tízszer is előforduló fájdalmas, kéz és láb görcsök megszűnésére.

Az operáció nem gyógyulást, csakis valamilyen mértékű életminőség javulást hozna, az eljárást mindenképpen besugárzás és kemoterápia követi.

A fennálló betegségem és az azzal járó speciális ellátás, a lehetséges fertőzések minimalizálása (privát élőkörnyezet) étkeztetés, tisztálkodás és a stresszmentes környezet nem biztosítható még a Tököli börtönkórházban sem. Én ezt tapasztalatból tudom, a Magyar igazságszolgáltatás jóvoltából élvezhettem az intézmény vendégszeretetét! Még a kórtermekben sem – ahol tilos a dohányzás – tudták, vagy nem is akarták megakadályozni a dohányzást, és a különböző fegyelem sértéseket, Amikor én panaszt emeltem, még a személyzet is ellenem fordult. Korrupt a velejéig!
Esetemben, hogy a lehetséges túlélés esélyét ne csökkentsük és, hogy ne egy olyan környezetben (mint egy börtönkórház) kelljen leélnem az életem hátramarad részét, ahol a rám-bélyegzett bűncselekmény miatt atrocitások érnének, – a BV-ben értek, ezért kerültem Tökölre – és ahol a stresszmentes nyugodt környezetet még akkor sem biztosítanák ha képesek lennének rá, mert az is a büntetés része!

Mind ezt összefoglalva és figyelembe véve, az egyetlen emberséges – az embertelenség már megtörtént, ez juttatott ide – megoldás amit kérelmezek: a börtönbüntetés megkezdésének végleges felfüggesztése!

Minden lehető eszközt felhasználok arra, hogy ezt a célt elérjem, a Magyar Helsinki Bizottság közreműködésével beadványt küldtem az Eu. Emberjogi Bírósághoz, a börtönbüntetés letöltésének felfüggesztése és az ellenem lefojtatott korrupt bűnbaki bűntetőeljárás vonatkozásában is.

Nem elég az, hogy a becsületemet beszennyezték, 9. és fél hónapot elraboltak az életemből, aljas korrupt módon „elítéltet” csináltak belőlem, és most még a halálomat is siettetni akarják....korrupt gyilkos banda!!!


______________________________
Holló Vilmos


Jászladány, 2010. szept. 28

**************************

Holló Vilmos Ferenc
Szül. 1944. jan. 19.
Anyja neve: Mikó Klára Aranka

8.B.144/2009

Jászberényi Városi Bírósághoz

Fellebbezés

Fellebbezéssel élek a Jászberényi Városi Bíróság 8.B.144/2009/33. számú - a 8.B.144/2009/28. sz. végzés ellen benyújtott fellebbezést, elkésett fellebbezésnek minősítő – fellebbezést elutasító végzése ellen.

A végzés indokolása szerint a fellebbezés 2-3. napot késhetett, de ha csak a munkanapokat számoljuk, akkor valószínűleg még a 8. napos határidő nem lett elmulasztva. Talán, ha a fellebbezésem hangneme nem vág elevenbe, Ujszászi bírónő biztosan elnézőbb lett volna az elkésett napok tekintetében.

Késedelem indokolás:

A 8.B.144/2009/28. sz. végzés ellen benyújtott fellebbezés rendelkezésre álló 8. napos határidejének elmulasztását, az egészségi állapotomban beállt hirtelen romlás, visszaesés idézte elő. A 2010. 09. 13. napján a Szent László Kórházban készült labor eredmények már visszaesést mutattak, a hét közepére már lázas napok váltották egymást. A 2010. szeptember 16. és 2010. október 06. közti időszakban a háziorvos, két különböző antibiotikum terápiát alkalmazott, eredménytelenül. 2010. október 6. napján beutalóval szállítottak a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba, az ott készült labor eredmények szükségessé tették, a 2010. október 13. és 2010. október 29. közötti kórházi kezeltetésemet, a szolnoki Hetényi Géza Kórház hematológiai osztályán.

2010. október 14. napjától folyamatosan, heti két alkalommal 4.órás vesepótló kezelésre, dialízisre kell járnom, valószínűleg az életem végéig. Mind e mellett az alapbetegség re-lapszusa miatt, még kemoterápiás kezelésben is részesülők. A már két alkalommal elhalasztott idegsebészeti gerincoperációt valószínűleg el sem lehet végezni, ami az érintett ágyéki csigolya összeroppanása esetén alsó végtagi bénulást eredményezhet.

Remélhetőleg elegendő orvosi bizonyítékot, és szakirodalmi információt csatoltam a fellebbezési beadványomhoz, a „megkérdőjelezhető szavahihetőségem” igazolására.

Továbbra is fellebbezéssel élek a Jászberényi Városi Bíróság 8.B.144/2009/28.sz., illetve 8.B.144/2009/33. sz. végzése ellen a fent leírt indokok alapján. Az egészségi állapotom az előző „büntetés letöltését elhalasztó„ kérelem óta olyan mértékben rosszabbodott, hogy ez börtön vagy akár börtönkórházi körülmények között hosszabb távon túlélhető lenne. Az alapbetegség szövődményeként, krónikus veseelégedetlenség is társult a betegségem tárházához.


Ezen fellebbezésem arra irányul, hogy további „büntetés megkezdési halasztást”, vagy a büntetés letöltésének „végleges felfüggesztését kérvényezzem”. A mellkasomból, egy a művese kezeléshez szükséges katéter lóg ki – a mellékelt fényképeken jól látni – talán így akartok börtönbe vetni??

Remélem, hogy a hamis vádak alapján hozott korábbi igazságtalan határozatokat, végzéseket ezentúl igazságosak, jók fognak követni.


_____________________
Holló Vilmos


Jászladány, 2010. nov. 18.

*************************

Név: Holló Vilmos Ferenc Anyja neve: Mikó Klára Aranka
Ügy sz. 1.Bf.143/2010. Született: 1944. jan. 19.
Szv. 945/2010/5 szám


Kérelem a szabadságvesztés megkezdésének felfüggesztésére


Dr. Vigh Zsolt bv. bíró figyelmébe.

Kérelemmel fordulok a JNSZM Bírósághoz, hogy a 945/2010/5. számú értesítőben megjelölt 2010. évi 11. hó 30. napi szabadságvesztés megkezdésének időpontját, az egészségi állapotomban történt súlyos visszaesés - az alapbetegség relapszusa és a 2. hónapja diagnosztizált krónikus veseelégtelenség – miatt szükségessé vált kemoterápiás kezelések, és a heti két alkalommal rendszeresen elvégzendő vesepótló dialízis élvégzése érdekében „felfüggeszteni szíveskedjék”.

A 945/2010/5. számú értesítőben megjelölt határidőnek a súlyosan megromlott egészségi állapotom, és a folyamatban levő kórházi kezelések miatt eleget tenni, nem tudok. A betegségem „gyógyíthatatlan”, az alkalmazott terápiák egyedül az esetleges túlélés időtartalmát, és annak elviselhetőségét szolgálják. A vesepótló kezelés nélkül pedig, a túlélés esélye „zéró”.

Az említetek egyedül a napi túlélést szolgálják, az alapbetegséggel járó szövődmények – vérszegénység, immunrendszeri gyengeség, csontkárosodás stb. - előre nem látható életet veszélyeztető, megrövidítő problémák forrásai. Még az itthoni megszokott, saját kontroll alatt álló elszigetelt környezetben, a legjobb minőségű védőmaszkok viselése ellenére is, gyakori a felső-légúti fertőzésekkel küszködök.

Mivel alkotmányos jogom az egészségügyi ellátásom módjának, feltételeinek és helyének megválasztása, tiltakozom annak lehetősége ellen, hogy engem a Büntetés-végrehajtás intézményében kezelgessenek, ahol még az emberi méltósághoz való jogot, körülményeket sem tudják biztosítani, - 9. és fél hónapos tapasztalatból tudom! - nemhogy a betegségem által amúgy is korlátozott életminőséget, és a lehető leghosszabb időbeni túlélés esélyeit.

Remélem, hogy nem fognak kényszerintézkedést foganatosítani a rabosításomra, ami a körülményeket figyelembe véve, szerintem még egy diktatórikus államban is embertelennek minősülne.

_____________________________
Holló Vilmos

Jászladány, 2010. november 29.

*************************





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése